Vlkouš na pažitce
30 min.
Ingredience
- 800gramůVlkouš obecný
- 3lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceVíno rýžové čínské
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaCukr moučkový
- 1lžíceMaizena - kukuřičný škrob
- 4lžícePažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
258 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
10 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
320 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Z ryb nejprve odstraníme šupiny tupou stranou nože od ocasu k hlavě, vykostíme a naporcujeme. Maso nakrájíme na větší kousky, ochutíme solí, pepřem, zaprášíme kukuřičným škrobem.
- 2V pánvi rozpálíme dvě lžíce oleje, maso v něm krátce osmažíme a odložíme stranou. Pánev vytřeme papírovou utěrkou.
- 3Z pažitky odřízneme květy a nakrájíme ji na cca 5cm kousky. Za stálého míchání ji krátce osmahneme na zbytku oleje. Přidáme rybu spolu s rýžovým vínem. Necháme povařit, nakonec vmícháme cukr. Rybu podáváme dozdobenou snítkami čerstvé pažitky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.