Vlkouš s mušlemi

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
236 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
12 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si všechny suroviny. Mrkev očistíme a pokrájíme na kolečka. Celer pokrájíme na plátky, cibuli nadrobno. Rajčata opláchneme od nečistot a pokrájíme na kostičky. Rybu nakrájíme na kousky. Mušle povaříme v teplé vodě, aby se nám otevřely. Poté z nich vyjmeme maso.
  • 2
    Wok pánev rozpálíme a nalijeme do ní olej, potom rybu a dvě minuty opékáme. Vyndáme a dáme stranou. Opět rozpálíme olej, přidáme všechnu zeleninu, prolisujeme navíc do pánve česnek a tři minuty opékáme. Nyní přidáme do pánve mušle a rybí kousky se šťávou z limetky. Vše ještě dochutíme solí s pepřem dle vlastní chuti. Minutu povaříme a dáme stranou.
  • 3
    Nasekáme si salát a smícháme ho se směsí z pánve. Nakonec už jen stačí vše rozdělit na talíře a vlažné podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.