Vlkouš s mušlemi
20 min.
Ingredience
- 200gramůVlkouš obecný
- 2kusyMrkev kořen
- 1kusCeler řapíkatý
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyRajčata
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 400mililitrůVoda pitná
- 1kusLimetka
- 150gramůMušle slávky
- 200gramůSalát ledový
- 40mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
236 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
12 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si všechny suroviny. Mrkev očistíme a pokrájíme na kolečka. Celer pokrájíme na plátky, cibuli nadrobno. Rajčata opláchneme od nečistot a pokrájíme na kostičky. Rybu nakrájíme na kousky. Mušle povaříme v teplé vodě, aby se nám otevřely. Poté z nich vyjmeme maso.
- 2Wok pánev rozpálíme a nalijeme do ní olej, potom rybu a dvě minuty opékáme. Vyndáme a dáme stranou. Opět rozpálíme olej, přidáme všechnu zeleninu, prolisujeme navíc do pánve česnek a tři minuty opékáme. Nyní přidáme do pánve mušle a rybí kousky se šťávou z limetky. Vše ještě dochutíme solí s pepřem dle vlastní chuti. Minutu povaříme a dáme stranou.
- 3Nasekáme si salát a smícháme ho se směsí z pánve. Nakonec už jen stačí vše rozdělit na talíře a vlažné podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.