Volská oka zapečená v troubě

25 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
319 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
24 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu si předehřejeme na 200°C. Mangold omyjeme, dáme do síta a přelejeme ho vařící vodou. Když voda odkape, z mangoldu odřežeme stonky, pouze listy pokrájíme na proužky. Očištěnou lahůdkovou cibulku nakrájíme na kroužky.
  • 2
    V rendlíku na másle zpěníme 1/2 pokrájené cibulky, přidáme pokrájený mangold, nastrouhaný stroužek česneku, sůl, pepř a mangold pod poklicí podusíme 5 minut.
  • 3
    Do vyšších malých zapékacích misek vložíme plátky kvalitní šunky tak, aby vytvořily košíček. Do středu šunky vložíme po jedné lžíci podušeného mangoldu, pomocí lžíce ho vtlačíme na dno. Na špenát dáme lžíci nastrouhaného sýru, znovu ho ztlačíme, na sýr rozklepneme čerstvé vajíčko. Takto vytvoříme 4 porce.
  • 4
    Vajíčka ochutíme solí, červenou mletou paprikou a mletým chilli. Formičky poklademe na plech a vložíme do středu předehřáté trouby. Volská oka pečeme přibližně 15 minut, bílek by měl být propečený, žloutek polotekutý.
  • 5
    Upečená volská oka servírujeme horká, ozdobená zbývající pokrájenou cibulkou. Dobrou chuť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.