Volská oka zapečená v troubě
25 min.
Ingredience
- 4plátkyFarmářská šunka 96% masa
- 4lžíceSýr Čedar
- Dušený mangold
- 100gramůMangold
- 1litrVoda pitná
- 1stroužekČesnek
- 2špetkySůl bylinková
- 2špetkyPepř bílý
- 0,5kusCibulka lahůdková
- 0,5lžíceMáslo čerstvé
- Na ozdobu
- 0,5kusCibulka lahůdková
- Volská oka
- 4kusyVejce slepičí
- 4špetkySůl
- 2špetkyPaprika mletá sladká
- 2špetkyChilli koření mleté
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
319 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
24 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Troubu si předehřejeme na 200°C. Mangold omyjeme, dáme do síta a přelejeme ho vařící vodou. Když voda odkape, z mangoldu odřežeme stonky, pouze listy pokrájíme na proužky. Očištěnou lahůdkovou cibulku nakrájíme na kroužky.
- 2V rendlíku na másle zpěníme 1/2 pokrájené cibulky, přidáme pokrájený mangold, nastrouhaný stroužek česneku, sůl, pepř a mangold pod poklicí podusíme 5 minut.
- 3Do vyšších malých zapékacích misek vložíme plátky kvalitní šunky tak, aby vytvořily košíček. Do středu šunky vložíme po jedné lžíci podušeného mangoldu, pomocí lžíce ho vtlačíme na dno. Na špenát dáme lžíci nastrouhaného sýru, znovu ho ztlačíme, na sýr rozklepneme čerstvé vajíčko. Takto vytvoříme 4 porce.
- 4Vajíčka ochutíme solí, červenou mletou paprikou a mletým chilli. Formičky poklademe na plech a vložíme do středu předehřáté trouby. Volská oka pečeme přibližně 15 minut, bílek by měl být propečený, žloutek polotekutý.
- 5Upečená volská oka servírujeme horká, ozdobená zbývající pokrájenou cibulkou. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.