Voňavá grilovaná kuřecí prsa po thajsku
55 min.
Ingredience
- 450gramůKuřecí prsa
- 2lžíceOlej sezamový
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyKoriandr čerstvý
- 1kusChilli paprička
- 4lžičkyCukr krupice
- 1kusLimetka
- 2lžíceOmáčka rybí
- Omáčka
- 6lžicOcet rýžový
- 4lžíceCukr krupice
- 2stroužkyČesnek
- 1kusChilli paprička
- 115gramůKoriandr celý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
355 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
8 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
4 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa vykostíme a kůži ponecháme. Rozložíme na pracovní plochu, překryjeme fólií a naklepeme. Poté je přemístíme do mísy.
- 2Ve džbánku důkladně promícháme sezamový olej, rozdrcený česnek, nadrobno nakrájené kořeny koriandru, nadrobno nasekané chilli papričky bez semínek, rybí omáčku a cukr. Směsí přelijeme maso tak, aby bylo rovnoměrně obalené. Zakryté fólií necháme min. 20 minut marinovat na chladném místě.
- 3Mezitím připravíme omáčku. V kastrůlku rozehřejeme rýžový ocet a rozmícháme v něm cukr. Ochutíme solí a na mírném ohni necháme zhoustnout za stálého míchání. Přidáme rozdrcený česnek, nadrobno nakrájenou chilli papričku bez semínek a pokrájenou koriandrovou nať. Hotovou omáčku přelijeme do servírovací misky.
- 4Kuřecí prsa opečeme na rozpáleném grilu cca 5 minut. Obrátíme, potřeme marinádou a grilujeme dalších cca 5 minut dozlatova. Maso rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou, dozdobíme plátky limetky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.