Voňavá vepřová pečeně na víně

130 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1030 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
73 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Česnek oloupeme a prolisujeme, v misce ho smícháme se solí, rozmarýnem a olejem. Směsí potřeme ze všech stran maso, které ponecháme vcelku.
  • 2
    Maso vložíme do pekáče, přilijeme půl litru vody a 15 minut pečeme v troubě, předehřáté na 200 stupňů Celsia.
  • 3
    V době, kdy pečeme maso, oloupeme cibuli a rozkrájíme ji na čtvrtky. Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka.
  • 4
    Do pekáče po 15 minutách pečení vedle masa rozložíme nakrájenou cibuli a mrkev, maso posypeme kmínem a tymiánem a pečeme dalších 90 minut, až je měkké. Během pečení průběžně podléváme suchým bílým vínem.
  • 5
    Vhodnou přílohou jsou bramborové knedlíky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.