Voňavá vepřová pečeně na víně
130 min.

Ingredience
- 1,2kilogramyVepřová pečeně
- 1špetkaKmín drcený
- 1špetkaRozmarýn sušený
- 1špetkaTymián sušený
- 1špetkaSůl
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyCibule
- 3kusyMrkev kořen
- 0,5litrVíno bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1030 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
73 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Česnek oloupeme a prolisujeme, v misce ho smícháme se solí, rozmarýnem a olejem. Směsí potřeme ze všech stran maso, které ponecháme vcelku.
- 2Maso vložíme do pekáče, přilijeme půl litru vody a 15 minut pečeme v troubě, předehřáté na 200 stupňů Celsia.
- 3V době, kdy pečeme maso, oloupeme cibuli a rozkrájíme ji na čtvrtky. Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka.
- 4Do pekáče po 15 minutách pečení vedle masa rozložíme nakrájenou cibuli a mrkev, maso posypeme kmínem a tymiánem a pečeme dalších 90 minut, až je měkké. Během pečení průběžně podléváme suchým bílým vínem.
- 5Vhodnou přílohou jsou bramborové knedlíky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.