Vopiška

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
221 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
11 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
716 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kopřivy propláchneme a krátce povaříme v osolené vodě.
  • 2
    Nakrájíme nadrobno cibuli a necháme zpěnit s rozmačkaným česnekem na sádle nebo másle, přisypeme mouku a osmažíme. Zalijeme vývarem z kopřiv, promícháme, osolíme, ochutíme strouhaným muškátovým oříškem a necháme přejít varem.
  • 3
    Do uvařené polévky vmícháme mléko nebo smetanu s rozšlehaným vejcem a již nevaříme.
  • 4
    Rozkrájíme na kostičky žemli a osmažíme na zbylém sádle. Dáme do talířů a přelíváme polévkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.