Vopiška
35 min.

Ingredience
- 40gramůCibule
- 2špetkyMuškátový oříšek
- 0,5lžičkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 1stroužekČesnek
- 40gramůMáslo čerstvé
- 2decilitryMléko polotučné
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůKopřiva
- 1kusŽemle tuková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
221 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
11 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
716 mg
Postup přípravy
- 1Kopřivy propláchneme a krátce povaříme v osolené vodě.
- 2Nakrájíme nadrobno cibuli a necháme zpěnit s rozmačkaným česnekem na sádle nebo másle, přisypeme mouku a osmažíme. Zalijeme vývarem z kopřiv, promícháme, osolíme, ochutíme strouhaným muškátovým oříškem a necháme přejít varem.
- 3Do uvařené polévky vmícháme mléko nebo smetanu s rozšlehaným vejcem a již nevaříme.
- 4Rozkrájíme na kostičky žemli a osmažíme na zbylém sádle. Dáme do talířů a přelíváme polévkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.