Vřeténka se špenátem a slaninou

40 min.
Itálie
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
487 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
17 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vřeténka uvaříme ve slané vodě do změknutí. Necháme okapat. Z čerstvého špenátu odtrháme stonky a listy dobře omyjeme. Necháme okapat.
  • 2
    Slaninu nakrájíme na jemno, čili papričku a papriku přepůlíme, odstraníme semínka, stopky a pokrájíme na tenké proužky, cibuli také. Špenát srolujeme a rozkrájíme na jemno.
  • 3
    Na pánvi rozpálíme olej a přidáme utřený česnek, cibuli, papriky a slaninu. Restujeme 2 minuty, přidáme špenát a za stálého míchání smažíme další 2 minuty. Osolíme, opepříme.
  • 4
    Okapané těstoviny smícháme se špenátovou směsí a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.