Vřeténka se špenátem a slaninou
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 90gramůSlanina vepřová
- 1kusChilli paprička
- 1kusPaprika červená
- 3lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 225gramůŠpenát listový čerstvý
- 340gramůTěstoviny konzumní
- 1kusČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
487 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
17 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vřeténka uvaříme ve slané vodě do změknutí. Necháme okapat. Z čerstvého špenátu odtrháme stonky a listy dobře omyjeme. Necháme okapat.
- 2Slaninu nakrájíme na jemno, čili papričku a papriku přepůlíme, odstraníme semínka, stopky a pokrájíme na tenké proužky, cibuli také. Špenát srolujeme a rozkrájíme na jemno.
- 3Na pánvi rozpálíme olej a přidáme utřený česnek, cibuli, papriky a slaninu. Restujeme 2 minuty, přidáme špenát a za stálého míchání smažíme další 2 minuty. Osolíme, opepříme.
- 4Okapané těstoviny smícháme se špenátovou směsí a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.