Vsetínský rendlík se skopovým
50 min.
Ingredience
- 1kilogramSkopová kýta
- 1litrVoda pitná
- 2lžíceSaturejka
- 2lžičkySůl
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaVegeta
- 3lžíceOlej olivový
- 2kusyOkurky
- 4kusyFeferony
- 1kusCibule
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 300gramůLečo sterilované
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 400gramůChléb celozrnný pšeničný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
845 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
44 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
13 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Skopovou kýtu odblaníme, zbavíme žilek, pořádně omyjeme a přelijeme odvarem ze saturejky. Nakrájíme ji na nudličky přibližně o velikosti 2 x 1 cm. Dáme do mísy a promícháme se solí, pepřem 4 barev, mletým zázvorem, rozetřeným česnekem, Vegetou a olivovým olejem. Marinované maso necháme 2-3 hodiny v chladničce.
- 2Sladkokyselé okurky pokrájíme na tenké nudličky, feferonky omyjeme a pokrájíme na malé kousky. Očištěnou cibuli pokrájíme na tenká kolečka.
- 3V hlubším rendlíku rozpálíme olej a maso zvolna za stálého míchání opečeme. Přimícháme k němu cibuli, okurky, lečo, a feferonky. Vše důkladně promícháme, přikryjeme poklicí a dusíme přibližně 10-14 minut.
- 4Směs poprášíme moukou, promícháme, krátce povaříme a podle chuti dosolíme.
- 5Skopové nudličky se zeleninou rozdělíme na porce a podáváme s chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.