Vsetínský rendlík se skopovým

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
845 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
44 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
13 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Skopovou kýtu odblaníme, zbavíme žilek, pořádně omyjeme a přelijeme odvarem ze saturejky. Nakrájíme ji na nudličky přibližně o velikosti 2 x 1 cm. Dáme do mísy a promícháme se solí, pepřem 4 barev, mletým zázvorem, rozetřeným česnekem, Vegetou a olivovým olejem. Marinované maso necháme 2-3 hodiny v chladničce.
  • 2
    Sladkokyselé okurky pokrájíme na tenké nudličky, feferonky omyjeme a pokrájíme na malé kousky. Očištěnou cibuli pokrájíme na tenká kolečka.
  • 3
    V hlubším rendlíku rozpálíme olej a maso zvolna za stálého míchání opečeme. Přimícháme k němu cibuli, okurky, lečo, a feferonky. Vše důkladně promícháme, přikryjeme poklicí a dusíme přibližně 10-14 minut.
  • 4
    Směs poprášíme moukou, promícháme, krátce povaříme a podle chuti dosolíme.
  • 5
    Skopové nudličky se zeleninou rozdělíme na porce a podáváme s chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.