Výborná zelňačka
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 4kusyBrambory
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusBobkový list
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1špetkaNové koření celé
- 2lžíceOlej stolní
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 500gramůZelí kysané
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůKlobása Dunajská
- 100gramůPárky jemné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
472 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
37 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Osmahneme cibuli na oleji, přidáme nakrájenou klobásu a párek, zasypeme paprikou, osmahneme a přilijeme vodu.
- 2Přidáme zelí, brambory, bobkový list, nové koření a pepř.
- 3Když jsou brambory téměř měkké, polévku zahustíme smetanou smíchanou s hladkou moukou a povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 28. 1. 2017
Výborná zelňačka
Opravdu výborná polévka. Měla jsem moc dobré klobásy od šikovného řezníka, takže jsem použila ty.