Vydatná zeleninová polévka
70 min.
Ingredience
- 125gramůFazole červené
- 100gramůCibule
- 125gramůKapusta hlávková
- 25gramůCeler bulvový
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1lžíceRýže loupaná
- 1lžičkaVegeta
- 1špetkaSůl
- 40gramůSýr Parmezán
- 1,5litryVývar drůbeží
- 100gramůMrkev kořen
- 5gramůČesnek
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
466 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
10 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Fazole namočíme přes noc do studené vody. Další den vyměníme vodu a fazole dáme předvařit asi na 15 minut.
- 2V dalším kastrolu rozehřejeme rostlinný olej, vložíme do něj zeleninu pokrájenou na kousky a vše asi 3 minuty zprudka opékáme. Poté podlijeme vývarem, přidáme fazole, rýži, rajčata, protlak, česnek a na mírném ohni a za občasného míchání dále vaříme, až je vše měkké.
- 3Nakonec polévku dochutíme solí a polévkovým kořením. Můžeme přizdobit strouhaným parmezánem. Lze podávat s pečivem jako chutnou večeři.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.