Vynikající jehněčí šašlik
35 min.
Ingredience
- 750gramůJehněčí kýta
- 1kusCibule červená
- 1lžíceLimetková šťáva
- 1lžíceOlej olivový
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaBazalka
- 4kusyCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
476 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
30 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí maso omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky.
- 2Cibuli oloupeme, očistíme a nastrouháme do misky. Šťávu zachytíme, přidáme limetkovou šťávu, olej, prolisovaný česnek, sůl, pepř, bazalku a důkladně promícháme. Do připravené marinády vložíme kostky jehněčího masa a uložíme přes noc marinovat do chladničky.
- 3Na špízové jehly střídavě napichujeme kostky jehněčího masa a dílky cibule.
- 4Grilovací pánev rozpálíme a šašliky na ní ze všech stran grilujeme asi 15 minut. Ihned poté servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.