Vynikající smažená kedlubna

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
639 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
42 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
10 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kedlubny oloupeme a nakrájíme na kolečka, která asi 3 minuty blanšírujeme ve vroucí osolené vodě. Kedlubny vyjmeme a necháme okapat. Osolíme, opepříme, zakápneme limetkovou šťávou.
  • 2
    V hlubokém talíři rozšleháme vejce, v dalším talíři smícháme ovesné vločky s najemno nasekanou pažitkou a bazalkou. Na třetí talíř dáme hladkou mouku.
  • 3
    Plátky kedlubny postupně obalujeme nejprve v mouce, poté ve vajíčku a nakonec v ovesných vločkách s bylinkami.
  • 4
    Na pánvi rozpálíme slunečnicový olej a kedlubny na něm z obou stran dozlatova osmažíme. Ihned poté servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.