Vynikající smažená kedlubna
35 min.
Ingredience
- 600gramůKedlubna
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceLimetková šťáva
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250gramůVločky ovesné
- 2lžícePažitka
- 1lžíceBazalka
- 150mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
639 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
42 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
10 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Kedlubny oloupeme a nakrájíme na kolečka, která asi 3 minuty blanšírujeme ve vroucí osolené vodě. Kedlubny vyjmeme a necháme okapat. Osolíme, opepříme, zakápneme limetkovou šťávou.
- 2V hlubokém talíři rozšleháme vejce, v dalším talíři smícháme ovesné vločky s najemno nasekanou pažitkou a bazalkou. Na třetí talíř dáme hladkou mouku.
- 3Plátky kedlubny postupně obalujeme nejprve v mouce, poté ve vajíčku a nakonec v ovesných vločkách s bylinkami.
- 4Na pánvi rozpálíme slunečnicový olej a kedlubny na něm z obou stran dozlatova osmažíme. Ihned poté servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.