Vývar hovězí
285 min.
Ingredience
- 200gramůCeler řapíkatý
- 650gramůHovězí výřez
- 1kilogramKosti hovězí morkové
- 2,8litryVoda pitná
- 4kusyHřebíček
- 2kusyCibule
- 4kusyBobkový list
- 1hrstPetržel - nať
- 8kusůPepř černý celý
- 40gramůTymián čerstvý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1675 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
169 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce dáme hovězí kosti a výřez, zalijeme vodou a na mírném ohni přivedeme k varu. Na povrchu se může tvořit pěna, kterou průběžně odstraňujeme.
- 2Rozpůlíme cibule a do každé poloviny vmáčkneme jeden hřebíček. Připravenou cibuli, nahrubo nakrájené řapíky celeru, tymián, bobkový list, petržel a pepř vložíme do hrnce a na mírném ohni vaříme přibližně 3 a půl hodiny. Potom vyjmeme maso a vaříme další 1 hodinu.
- 3Vývar přecedíme a můžeme jej hned použít nebo zmrazit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.