Vývar s tyrolskými knedlíčky
30 min.
Ingredience
- 1litrHovězí vývar základní
- 20gramůMáslo čerstvé
- 200gramůRohlíky bílé
- 100mililitrůMléko polotučné
- 1kusCibule
- 1kusVejce slepičí
- 80gramůŠpek
- 1hrstPažitka
- 1lžíceMajoránka čerstvá
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
473 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
26 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Rohlíky (nebo housky) z předchozího dne nakrájíme na kostičky a namočíme do mléka na 2 hodiny.
- 2Oloupanou cibulku a špek nadrobno nakrájíme a restujeme na pánvi s kouskem másla. Když špek pustí šťávu, přesypeme suroviny z pánve do mísy. Přidáme mouku, celé vejce, nasekanou pažitku, čerstvou majoránku a připravené rozměklé pečivo. Dochutíme solí, pepřem a špetkou nastrouhaného muškátového oříšku. Směs promícháme vařečkou a potom tvarujeme malé knedlíčky.
- 3Knedlíčky vaříme v osolené vodě, dokud nevyplavou na povrch.
- 4Na každý talíř dáme 5-6 knedlíčků, které přes plátno vložené do cedníku přelijeme horkým hovězím vývarem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.