Vývar se žloutkem
30 min.
Ingredience
- 2lžíceCitronová šťáva
- 5gramůPepř černý mletý
- 10gramůOregano čerstvé
- 1litrVývar z hovězích kostí
- 500mililitrůVývar zeleninový
- 2lžíceOlej sezamový
- 4krajíceChléb toastový
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
509 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
28 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1K varu přivedeme hovězí vývar spolu se zeleninovým v jednom hrnci. Přimícháme sezamový olej. Citronovou šťávu smícháme se žloutky a ochutíme pepřem.
- 2Asi po 10 minutách přidáme jemně nasekané oregano. Pak opatrně nalijeme žloutky do polévky a přibližně 5 minut necháme houstnout.
- 3Opečeme toasty a položíme na předehřáté talíře.
- 4Toasty přelijeme polévkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.