Vývar z bažanta s masem a domácími nudlemi
85 min.
Ingredience
- 0,1gramPepř černý celý
- 1000gramůBažant obecný
- 25gramůSůl
- 0,1gramNové koření celé
- 200gramůZelenina kořenová
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 50gramůTuk
- 15gramůPolévkové koření
- 20gramůPetržel - nať
- 1800mililitrůVoda pitná
- 170gramůNudle vaječné
- 60gramůCibule
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
305 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
15 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Cukr
497 mg
Postup přípravy
- 1Pečlivě očištěného, vykuchaného a opláchnutého bažanta rozčtvrtíme, zalijeme vodou, mírně osolíme a uvedeme do varu. Přidáme pepř a nové koření, oloupanou, rozkrájenou cibuli a zvolna vaříme.
- 2K částečně měkkému bažantu přidáme očištěnou, opláchnutou a na hrubší kusy nakrájenou zeleninu a dovaříme doměkka.
- 3Bažanta vyjmeme, vykostíme a nakrájíme na malé kostičky. Vývar procedíme hustým cedníkem.
- 4Očištěné a opláchnuté žampiony nakrájíme na jemné plátky, krátce je podusíme na tuku, osolíme, přidáme maso z bažanta a zalijeme trochou vývaru.
- 5Polévkové nudle zavaříme do většího množství osolené vody a za občasného promíchání uvaříme. Potom je scedíme, propláchneme a okapané promícháme s bažantím masem a žampiony.
- 6Před podáváním vývar dochutíme polévkovým kořením a převaříme.
- 7Směs masa, žampionů a těstovin vkládáme do polévky spolu s omytou, jemně nakrájenou petrželovou natí nebo pažitkou až při podávání.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.