Vývar z bažanta s masem a domácími nudlemi

85 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
305 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
15 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Cukr
497 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pečlivě očištěného, vykuchaného a opláchnutého bažanta rozčtvrtíme, zalijeme vodou, mírně osolíme a uvedeme do varu. Přidáme pepř a nové koření, oloupanou, rozkrájenou cibuli a zvolna vaříme.
  • 2
    K částečně měkkému bažantu přidáme očištěnou, opláchnutou a na hrubší kusy nakrájenou zeleninu a dovaříme doměkka.
  • 3
    Bažanta vyjmeme, vykostíme a nakrájíme na malé kostičky. Vývar procedíme hustým cedníkem.
  • 4
    Očištěné a opláchnuté žampiony nakrájíme na jemné plátky, krátce je podusíme na tuku, osolíme, přidáme maso z bažanta a zalijeme trochou vývaru.
  • 5
    Polévkové nudle zavaříme do většího množství osolené vody a za občasného promíchání uvaříme. Potom je scedíme, propláchneme a okapané promícháme s bažantím masem a žampiony.
  • 6
    Před podáváním vývar dochutíme polévkovým kořením a převaříme.
  • 7
    Směs masa, žampionů a těstovin vkládáme do polévky spolu s omytou, jemně nakrájenou petrželovou natí nebo pažitkou až při podávání.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.