Vývar z bílých kostí
200 min.
Ingredience
- 100gramůSůl
- 250gramůCeler bulvový
- 3gramyPepř černý celý
- 250gramůPetržel kořen
- 3000gramůKosti hovězí řídké
- 300gramůCibule
- 300gramůMrkev kořen
- 5litrůVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
936 kcal
Bílkoviny
91 g
Tuky
58 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Dobře omyté a rozsekané kosti vložíme do hrnce, zalijeme vodou a uvedeme do varu.
- 2Osolíme, přidáme na čtvrtky překrájenou cibuli a celý pepř.
- 3Snížíme příkon tepla a zvolna kosti vaříme nejméně 2-3 hodiny.
- 4Potom přidáme opláchnutou, očištěnou a na čtvrtky nakrájenou kořenovou zeleninu a doměkka uvaříme.
- 5Nakonec vývar procedíme hustým cedníkem.
- 6Používáme jej na přípravu polévek i pokrmů ve stanoveném množství.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.