Vývar z ovčích mozečků
75 min.
Ingredience
- 400gramůOvčí mozeček
- 2kusyVejce slepičí
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 6gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 200gramůCeler bulvový
- 200gramůPetržel kořen
- 1,5litryVoda pitná
- 200gramůMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
216 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
12 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné mozečky namočíme na půl hodiny do studené vody. Mezitím si oloupeme kořenovou zeleninu a cibuli, pepř, sůl a dáme do hrnce s vodou. Mozečky vyjmeme z vody, necháme okapat a přidáme do hrnce. Vaříme asi 40 minut, potom vyjmeme zeleninu a maso, cibuli, petržel a celer vyhodíme, mrkev a mozečky nakrájíme na kostky a vrátíme do hrnce, za stálého míchání přidáme rozšlehaná vejce v citronové šťávě. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.