Vývar z ovčích mozečků

75 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
216 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
12 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné mozečky namočíme na půl hodiny do studené vody. Mezitím si oloupeme kořenovou zeleninu a cibuli, pepř, sůl a dáme do hrnce s vodou. Mozečky vyjmeme z vody, necháme okapat a přidáme do hrnce. Vaříme asi 40 minut, potom vyjmeme zeleninu a maso, cibuli, petržel a celer vyhodíme, mrkev a mozečky nakrájíme na kostky a vrátíme do hrnce, za stálého míchání přidáme rozšlehaná vejce v citronové šťávě. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.