Vývar ze zvěřiny s knedlíčky
85 min.
Ingredience
- 0,1gramPepř černý celý
- 150gramůZelenina kořenová
- 100gramůTuk
- 20gramůSůl
- 0,1gramNové koření celé
- 0,1gramDivoké koření celé
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 20gramůPetržel - nať
- 750gramůSrnčí plec
- 1700mililitrůVoda pitná
- 80gramůCibule
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
243 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
13 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
625 mg
Cukr
537 mg
Postup přípravy
- 1Maso ze zvěřiny pečlivě opláchneme a vykostíme.
- 2Očištěnou a opláchnutou kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky a spolu s masem osmahneme na tuku.
- 3Přidáme kosti, zalijeme vodou, mírně osolíme a uvedeme do varu. Potom přidáme koření a vaříme zvolna, až maso změkne.
- 4Uvařené maso vyjmeme,nakrájíme na malé kostičky a vývar procedíme hustým cedníkem.
- 5Před podáváním jej dochutíme solí a převaříme.
- 6Žampiony očistíme, opláchneme a nakrájíme na tenké plátky. Krátce je podusíme na tuku a přidáme ke knedlíčkům a nakrájenému masu.
- 7Omytou, jemně rozsekanou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky spolu s masem, knedlíčky a žampiony až při podávání.
- 8Příprava knedlíčků: Opláchnuté maso ze zvěřiny vykostíme, jemně umeleme společně se žemlí navlhčenou mlékem a přidáme prosátou mouku, vejce, žampiony (opláchnuté, rozsekané a podušené na másle s jemně nakrájenou cibulí). Vše mírně osolíme, opepříme a promícháme.
- 9Ze směsi tvarujeme knedlíčky - 3ks na 1 porci a uvaříme je v části vývaru. Uvařené knedlíčky, nakrájené maso i žampiony zalijeme vývarem a ponecháme zvlášť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.