Vývar ze zvěřiny s knedlíčky

85 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
243 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
13 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
625 mg
Cukr
537 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso ze zvěřiny pečlivě opláchneme a vykostíme.
  • 2
    Očištěnou a opláchnutou kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky a spolu s masem osmahneme na tuku.
  • 3
    Přidáme kosti, zalijeme vodou, mírně osolíme a uvedeme do varu. Potom přidáme koření a vaříme zvolna, až maso změkne.
  • 4
    Uvařené maso vyjmeme,nakrájíme na malé kostičky a vývar procedíme hustým cedníkem.
  • 5
    Před podáváním jej dochutíme solí a převaříme.
  • 6
    Žampiony očistíme, opláchneme a nakrájíme na tenké plátky. Krátce je podusíme na tuku a přidáme ke knedlíčkům a nakrájenému masu.
  • 7
    Omytou, jemně rozsekanou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky spolu s masem, knedlíčky a žampiony až při podávání.
  • 8
    Příprava knedlíčků: Opláchnuté maso ze zvěřiny vykostíme, jemně umeleme společně se žemlí navlhčenou mlékem a přidáme prosátou mouku, vejce, žampiony (opláchnuté, rozsekané a podušené na másle s jemně nakrájenou cibulí). Vše mírně osolíme, opepříme a promícháme.
  • 9
    Ze směsi tvarujeme knedlíčky - 3ks na 1 porci a uvaříme je v části vývaru. Uvařené knedlíčky, nakrájené maso i žampiony zalijeme vývarem a ponecháme zvlášť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.