Wiltshirská dušená plec
120 min.
Ingredience
- 1500gramůVepřová plec
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 450mililitrůVývar drůbeží
- 4lžíceOcet vinný
- 3lžíceMed včelí
- 2lžíceOmáčka sójová
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 250gramůŠvestky sušené
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
919 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
55 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
4 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1V pánvi rozehřejeme olej a postupně přidáváme očištěné, na kostky nakrájené a osolené maso, opékáme asi 5 minut. Maso v pánvi posypeme moukou a za stálého míchání smažíme 2 minuty. Zalijeme vývarem, přidáme med, ocet, sójovou omáčku, sůl a pepř. Pod pokličkou dusíme asi 1 hodinu.
- 2Potom do pánve přidáme očištěné, na čtvrtky nakrájené žampiony, vypeckované sušené švestky a dusíme, až je maso úplně měkké.
- 3Před podáváním podle chuti okořeníme a posypeme petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.