Wrapy s náplní z quinoy a tofu

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
337 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
17 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Quinou propláchneme horkou vodou, vsypeme do vývaru v hrnci a přivedeme k varu. Zvolna vaříme 15-20 minut, potom odstavíme z plotny a necháme pod pokličkou 5 minut stát.
  • 2
    Oloupanou cibuli, česnek a zázvor nasekáme nadrobno, papriku a rajčata nakrájíme na kostičky. Tofu osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na kousky.
  • 3
    V pánvi na rozehřátém oleji necháme připravenou zeleninu a tofu změknout, osolíme a opepříme podle chuti.
  • 4
    V misce rozmícháme harissu s olivovým olejem a citronovou šťávou dohladka. Uvařenou quinou vidličkou načechráme a přidáme do misky k dresinku spolu se směsí zeleniny a tofu. Vše promícháme, osolíme a opepříme.
  • 5
    Před podáváním necháme v mírně vyhřáté troubě prohřát tortilly. Teplé placky potom pokryjeme quinoovou směsí a zavineme. Wrapy překrojíme na poloviny a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.