Wrapy s náplní z quinoy a tofu
50 min.
Ingredience
- Dresink
- 4lžičkyHarissa pasta
- 3lžíceOlej olivový
- 1lžíceCitronová šťáva
- Wrapy
- 450mililitrůVývar zeleninový
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 20gramůZázvor celý
- 1kusPaprikové lusky čerstvé
- 150gramůRajčata Cherry
- 100gramůTofu uzené
- 3lžíceOlej olivový
- 4kusyTortilla
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
337 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
17 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Quinou propláchneme horkou vodou, vsypeme do vývaru v hrnci a přivedeme k varu. Zvolna vaříme 15-20 minut, potom odstavíme z plotny a necháme pod pokličkou 5 minut stát.
- 2Oloupanou cibuli, česnek a zázvor nasekáme nadrobno, papriku a rajčata nakrájíme na kostičky. Tofu osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na kousky.
- 3V pánvi na rozehřátém oleji necháme připravenou zeleninu a tofu změknout, osolíme a opepříme podle chuti.
- 4V misce rozmícháme harissu s olivovým olejem a citronovou šťávou dohladka. Uvařenou quinou vidličkou načechráme a přidáme do misky k dresinku spolu se směsí zeleniny a tofu. Vše promícháme, osolíme a opepříme.
- 5Před podáváním necháme v mírně vyhřáté troubě prohřát tortilly. Teplé placky potom pokryjeme quinoovou směsí a zavineme. Wrapy překrojíme na poloviny a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.