Z červené řepy boršč
50 min.
Ingredience
- 300gramůČervená řepa
- 1litrVývar zeleninový
- 250gramůSmetana jihočeská zakysaná15%
- 1kusCibule
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 20gramůPetržel - nať
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
251 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
13 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozehřejeme máslo a na něm dozlatova osmažíme oloupanou a na kostky nakrájenou cibuli, posypeme moukou, promícháme a zalijeme zeleninovým vývarem. Červenou řepu očistíme, omyjeme, nakrájíme na malé kostky a vmícháme do vařící se polévky, kam ještě přisypeme nasekanou petrželovou nať a necháme vařit. Uvařenou polévku rozmixujeme, podle chuti osolíme, opepříme promícháme a teplou porcujeme na talíře. Na každý talíř do středu položíme 1 lžíci zakysané smetany.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.