Z tofu tempura
22 min.
Ingredience
- 125gramůCuketa
- 125gramůMrkev kořen
- 125gramůKukuřice cukrová
- 125gramůPórek
- 2kusyLilek
- 225gramůSýr sójový - Tofu
- 1hrnekOlej rostlinný
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 3decilitryVoda pitná
- 225gramůMouka pšeničná hladká
- 5lžicSherry brandy
- 5lžicJaponská sójová omáčka
- 2lžičkyMed včelí
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1312 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
110 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
8 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Podélně na půlky překrojíme mrkve a cukety. Očistíme klasy kukuřice a na obou koncích pórky. Na čtvrtky rozkrájíme lilky. Na kostky nakrájíme tofu.
- 2Připravíme si těstíčko - smícháme žloutky s vodou, přisypeme 175 g mouky a vyšleháme hustší těsto. Rozehřejeme v pánvi olej.
- 3Zvývající mouku vysypeme na prkénko a obalíme v ní zeleninu a tofu.
- 4Kostky tofu obalíme v těstíčku a smažíme dozlatova 3 minuty. Poté dáme na papírové ubrousky a udržujeme teplé.
- 5Obalíme v těstíčku kusy zeleniny a smažíme do zlatova 4 minuty. Necháme okapat a dáme na ohřátou servírovací mísu.
- 6Připravíme si omáčku - smícháme sherry, sójovou omáčku, med, česnek a zázvor.
- 7Smažené tofu a zeleninu podáváme s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.