Z tofu tempura

22 min.
Japonsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1312 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
110 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
8 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Podélně na půlky překrojíme mrkve a cukety. Očistíme klasy kukuřice a na obou koncích pórky. Na čtvrtky rozkrájíme lilky. Na kostky nakrájíme tofu.
  • 2
    Připravíme si těstíčko - smícháme žloutky s vodou, přisypeme 175 g mouky a vyšleháme hustší těsto. Rozehřejeme v pánvi olej.
  • 3
    Zvývající mouku vysypeme na prkénko a obalíme v ní zeleninu a tofu.
  • 4
    Kostky tofu obalíme v těstíčku a smažíme dozlatova 3 minuty. Poté dáme na papírové ubrousky a udržujeme teplé.
  • 5
    Obalíme v těstíčku kusy zeleniny a smažíme do zlatova 4 minuty. Necháme okapat a dáme na ohřátou servírovací mísu.
  • 6
    Připravíme si omáčku - smícháme sherry, sójovou omáčku, med, česnek a zázvor.
  • 7
    Smažené tofu a zeleninu podáváme s omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.