Zabijačková omáčka
45 min.
Ingredience
- 2decilitryVývar z hovězích kostí
- 500gramůJátra vepřová
- 3lžíceSádlo škvařené
- 3kusyCibule
- 1decilitrVíno bílé
- 300gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 4gramyBobkový list
- 1stroužekČesnek
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCitrony
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
382 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
27 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Játra umyjeme a pomeleme je na strojku na maso. Do hrnce dáme sádlo, přidáme nakrájenou cibuli, bobkový list a restujeme játra 15 minut. Opatrně zalijeme vínem, vývarem, vhodíme česnek, který po uvaření vyhodíme, zalijeme smetanou a povaříme dalších 15 minut.
- 2Hotovou omáčku dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.