Zabíjačkový guláš
80 min.
Ingredience
- 1lžíceVepřové sádlo škvařené
- 50gramůSlanina vepřová
- 3kusyCibule
- 400gramůVepřová plec
- 400gramůJátra vepřová
- 4stroužkyČesnek
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaPaprika mletá pálivá
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaMajoránka
- 2krajíceChléb konzumní
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
447 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
24 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V kastrolu na rozehřátém sádle rozškvaříme nakrájenou slaninu. Přidáme nasekanou cibuli a osmahneme.
- 2Do základu přidáme omyté, na kostky nakrájené maso, opečeme, okořeníme paprikou a podlijeme vodou. Přidáme prolisovaný česnek a pod poklicí zvolna dusíme.
- 3Asi po 30 minutách přidáme očištěná, nakrájená játra, zahustíme rozdrobenou střídkou chleba a podle potřeby ještě podlijeme vodou. Za občasného míchání dusíme do změknutí masa.
- 4Nakonec guláš osolíme, opepříme a ochutíme majoránkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.