Zabíjačkový prejt se zelím
150 min.
Ingredience
- 1kusVepřový bok
- 250gramůVepřová slezina
- 1kusVepřový jazyk
- 250gramůVepřové plíce
- 500gramůRohlík tukový
- 250gramůJátra vepřová
- 5stroužkůČesnek
- 2lžíceMajoránka
- 5kusůNové koření celé
- 7kusůPepř černý celý
- 2lžíceSůl
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1špetkaMuškátový ořech
- 1špetkaTymián čerstvý
- 2lžíceSádlo škvařené
- 1litrVývar z hovězích kostí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
520 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
43 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
302 mg
Cukr
262 mg
Postup přípravy
- 1Bůček, slezinu, jazyk a plíce uvaříme doměkka, poté pomeleme.
- 2Rohlíky nakrájíme na kostičky a namočíme ve vývaru.
- 3Játra umeleme syrová a vše smícháme.
- 4Přidáme utřený česnek – množství záleží na chuti každého. Přidáme majoránku, sůl a čerstvě nadrcený pepř a nové koření. Množství veškerého koření záleží na chuti strávníků. Dochutíme zázvorem, muškátovým ořechem a tymiánem.
- 5Pekáček vymažeme sádlem, přidáme vytvořenou směs a zapečeme na 200 °C až se nahoře utvoří kůrčička.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.