Zadělávaná čočka nakyselo
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 400gramůČočka jedlá
- 40gramůSádlo škvařené
- 1špetkaTymián sušený
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
455 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
11 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
31 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Předem namočenou čočku uvaříme v téže vodě se špetkou tymiánu.
- 2Na sádle zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, osmahneme a zředíme trochou vývaru z čočky. Dobře rozšleháme a chvíli povaříme. Omáčku ochutíme octem a pepřem, přidáme uvařenou čočku a ještě krátce povaříme.
- 3Podáváme se sázenými vejci a okurkou nebo s uzeninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 22. 10. 2015
Zadělávaná čočka nakyselo
Zadělávaná čočka nakyselo se mi moc povedla. Udělala jsem k ní sázená vejce a i syn se olizoval až za ušima. Recept doporučuji a dávám plné bodové ohodnocení.