Zadělávaná slepice na zelenině

90 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
293 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
14 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
907 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou slepice vložíme do studené vody spolu s kořenovou zeleninou, solí, cibulí a kořením a pozvolna necháme vařit, až je maso měkké. Slepici vyjmeme a rozdělíme na porce, vývar zprudka vyvaříme, aby zůstal jen asi litr tekutiny, a odstavíme. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou za stálého míchání vlijeme do vývaru a krátce povaříme. Nakonec vmícháme žloutky, dosolíme, opepříme a vrátíme porce slepice. Podáváme posypané nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.