Zadělávaná slepice na zelenině
90 min.
Ingredience
- 1kilogramSlepice
- 100gramůCeler bulvový
- 100gramůMrkev kořen
- 1kusCibule
- 1kusBobkový list
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2gramyNové koření celé
- 9gramůSůl
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 6gramůPepř černý mletý
- 50gramůPetržel kudrnka
- 100gramůPetržel kořen
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
293 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
14 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
907 mg
Postup přípravy
- 1Očištěnou slepice vložíme do studené vody spolu s kořenovou zeleninou, solí, cibulí a kořením a pozvolna necháme vařit, až je maso měkké. Slepici vyjmeme a rozdělíme na porce, vývar zprudka vyvaříme, aby zůstal jen asi litr tekutiny, a odstavíme. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou za stálého míchání vlijeme do vývaru a krátce povaříme. Nakonec vmícháme žloutky, dosolíme, opepříme a vrátíme porce slepice. Podáváme posypané nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.