Zadělávané brambory s mrkví
65 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 2kusyCibule
- 2decilitryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 2lžícePetržel - nať
- 500gramůKarotka
- Na vytření mísy
- Omáčka
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 3decilitryMouka pšeničná hladká T 650
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 2špetkySůl
- 1decilitrVývar zeleninový
- 3špetkyPepř bílý
- 2špetkyKmín drcený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
611 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
22 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
10 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme a omyjeme brambory a mrkev. Cibuli očistíme a všechnu zeleninu pokrájíme na plátky. Zeleninu dáme do hrnce, přidáme sůl, 2 dl vody a pod poklicí ji dusíme 10 minut. Poté zeleninu scedíme a vývar zachytíme.
- 2Omytou petrželovou nať drobně pokrájíme. V pánvi si rozehřejeme máslo, přidáme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku. Za stálého šlehání přilijeme smetanu a scezený zeleninový vývar. Omáčku vyšleháme dohladka, dochutíme ji solí, drceným kmínem a pepřem. Pomalu ji povaříme 10-14 minut do zhoustnutí.
- 3Zapékací mísu vytřeme máslem, dáme do ni brambory s mrkví a cibulí, posypeme 1/2 petrželky a zalijeme bešamelovou omáčkou. Vidličkou zelenínu popícháme, aby se omáčka dostala až ke dnu.
- 4Pečeme v předehřáté troubě na 220°C přibližně 25 minut dozlatova. Porce posypeme zbylou petrželkou a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.