Zadělávané brambory s mrkví

65 min.
Švédsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
611 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
22 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
10 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme a omyjeme brambory a mrkev. Cibuli očistíme a všechnu zeleninu pokrájíme na plátky. Zeleninu dáme do hrnce, přidáme sůl, 2 dl vody a pod poklicí ji dusíme 10 minut. Poté zeleninu scedíme a vývar zachytíme.
  • 2
    Omytou petrželovou nať drobně pokrájíme. V pánvi si rozehřejeme máslo, přidáme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku. Za stálého šlehání přilijeme smetanu a scezený zeleninový vývar. Omáčku vyšleháme dohladka, dochutíme ji solí, drceným kmínem a pepřem. Pomalu ji povaříme 10-14 minut do zhoustnutí.
  • 3
    Zapékací mísu vytřeme máslem, dáme do ni brambory s mrkví a cibulí, posypeme 1/2 petrželky a zalijeme bešamelovou omáčkou. Vidličkou zelenínu popícháme, aby se omáčka dostala až ke dnu.
  • 4
    Pečeme v předehřáté troubě na 220°C přibližně 25 minut dozlatova. Porce posypeme zbylou petrželkou a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.