Zadělávané drůbeží žaludky s knedlíčky
90 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 2,5decilitryMléko polotučné
- 5kusůŽemle tuková
- 500gramůŽaludky drůbeží
- 100gramůZelenina kořenová
- 30gramůMáslo čerstvé
- 50gramůSádlo škvařené
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaMajoránka
- 1lžícePetržel - nať
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceStrouhanka
- 0,5litrVývar slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
630 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
29 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté a dobře očištěné žaludky povaříme. Odkrájíme tvrdou kůži. Nakrájenou zeleninu s cibulí osmahneme na sádle. Tu pak přidáme se žaludky do vývaru. Vaříme do změknutí.
- 2Připravíme si jíšku ze sádla a mouky, zředíme ji vývarem ze žaludků a dobře povaříme.
- 3Na závěr dochucujeme slepičím vývarem, solí a nakrájenou petrželkou. Žaludky nakrájíme na menší kousky a promícháme v omáčce, aby byly teplé.
- 4Knedlíčky:
- 5Nakrájíme si žemle na malé kostičky, pokropíme horkým mlékem, asi 2,5 dl. Přidáme horké sádlo a necháme vše vsáknout,
- 6Po vychladnutí přidáváme sůl, majoránku, vejce a strouhanku dle potřeby tak, aby se daly tvořit malé kuličky.
- 7Vkládáme do vařící vody v široké nádobě a vaříme dokud nevyplavou.
- 8Pak jeden vyndáme a rozkrojíme, abychom zjistili zda je uvařený.
- 9Opatrně je scedíme, aby se nám nerozpadly. Dáme na talíř a přidáme žaludky, poléváme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.