Zadělávané drůbeží žaludky s knedlíčky

90 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
630 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
29 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté a dobře očištěné žaludky povaříme. Odkrájíme tvrdou kůži. Nakrájenou zeleninu s cibulí osmahneme na sádle. Tu pak přidáme se žaludky do vývaru. Vaříme do změknutí.
  • 2
    Připravíme si jíšku ze sádla a mouky, zředíme ji vývarem ze žaludků a dobře povaříme.
  • 3
    Na závěr dochucujeme slepičím vývarem, solí a nakrájenou petrželkou. Žaludky nakrájíme na menší kousky a promícháme v omáčce, aby byly teplé.
  • 4
    Knedlíčky:
  • 5
    Nakrájíme si žemle na malé kostičky, pokropíme horkým mlékem, asi 2,5 dl. Přidáme horké sádlo a necháme vše vsáknout,
  • 6
    Po vychladnutí přidáváme sůl, majoránku, vejce a strouhanku dle potřeby tak, aby se daly tvořit malé kuličky.
  • 7
    Vkládáme do vařící vody v široké nádobě a vaříme dokud nevyplavou.
  • 8
    Pak jeden vyndáme a rozkrojíme, abychom zjistili zda je uvařený.
  • 9
    Opatrně je scedíme, aby se nám nerozpadly. Dáme na talíř a přidáme žaludky, poléváme omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.