Zadělávané kachní drůbky
75 min.
Ingredience
- 900gramůKachní drůbky
- 100gramůCeler bulvový
- 100gramůPetržel kořen
- 100gramůMrkev kořen
- 1kusCibule
- 100gramůHouby čerstvé
- 1kusBobkový list
- 9gramůSůl
- 6gramůPepř černý mletý
- 2gramyNové koření celé
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
352 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
18 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kachní drůbky včetně křídel, kořenovou zeleninu, nakrájené houby, cibuli, sůl a koření dáme pozvolna vařit do studené vody. Když je vše měkké, vývar scedíme, maso a zeleninu nakrájíme na menší kousky, vývar vařením zredukujeme na litr tekutiny a odstavíme. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou vmícháme do vývaru a povaříme, aby omáčka zhoustla. Nakonec vmícháme smetanu, vrátíme nakrájené maso a zeleninu a před podáváním necháme důkladně prohřát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.