Zadělávaný telecí mozeček
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2kusyTelecí mozek
- 1špetkaSůl
- 2lžíceOcet kvasný lihový
- 4kusyPepř černý celý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaMuškátový květ
- 1špetkaPepř bílý
- 60gramůŽampiony čerstvé
- 1kusCitrony
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5kusBobkový list
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
434 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
31 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté a odblaněné mozečky povaříme v osolené vodě s trochou octa, pepřem, bobkovým listem a kroužky cibule.
- 2Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji 3/8l vývaru z mozečků a přidáme špetku muškátu, pepř a citronovou šťávu.
- 3Žampiony nakrájíme na plátky, podusíme je na másle a přidáme do omáčky. Krátce vše převaříme.
- 4Mozečky upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.