Zadělávaný telecí mozeček

40 min.
Rakousko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
434 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
31 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté a odblaněné mozečky povaříme v osolené vodě s trochou octa, pepřem, bobkovým listem a kroužky cibule.
  • 2
    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji 3/8l vývaru z mozečků a přidáme špetku muškátu, pepř a citronovou šťávu.
  • 3
    Žampiony nakrájíme na plátky, podusíme je na másle a přidáme do omáčky. Krátce vše převaříme.
  • 4
    Mozečky upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.