Záhorácký závitek
85 min.
Ingredience
- 1000gramůVepřový bok
- 30gramůSůl
- 330gramůZelí kysané
- 1gramKmín celý
- 1gramPepř černý mletý
- 20gramůCukr krupice
- 50gramůTuk
- 100gramůCibule
- 30gramůČesnek
- 700mililitrůVoda pitná
- 67gramůSlanina vepřová
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
636 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
61 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vepřový bůček opláchneme, zbavíme kostí a kůže a nakrájíme jej na plátky.
- 2Maso naklepeme, potřeme česnekem utřeným se solí a naplníme vychladlou směsí z podušeného zelí a ostatních surovin. Plátky zavineme a převážeme režnou nití nebo upevníme párátkem.
- 3Závitky na povrchu osolíme, poprášíme prosátou moukou a naskládáme do vymaštěného kastrolu. Zprudka je zapečeme v troubě, podlijeme je vodou a za občasného přelévání vlastní šťávou upečeme doměkka.
- 4Měkké závitky přendáme do jiného kastrolu, zbavíme je nití či párátek, šťávu dosolíme a přecedíme na závitky.
- 5Nakonec vše krátce podusíme.
- 6Příprava náplně: Slaninu nakrájíme na nudličky, částečně roztavíme a osmahneme na ni oloupanou, najemno nakrájenou cibuli.
- 7Do základu přidáme kysané zelí, osolíme, okmínujeme, přisladíme a opepříme.
- 8Směs krátce podusíme a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.