Záhorácký závitek

85 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
636 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
61 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřový bůček opláchneme, zbavíme kostí a kůže a nakrájíme jej na plátky.
  • 2
    Maso naklepeme, potřeme česnekem utřeným se solí a naplníme vychladlou směsí z podušeného zelí a ostatních surovin. Plátky zavineme a převážeme režnou nití nebo upevníme párátkem.
  • 3
    Závitky na povrchu osolíme, poprášíme prosátou moukou a naskládáme do vymaštěného kastrolu. Zprudka je zapečeme v troubě, podlijeme je vodou a za občasného přelévání vlastní šťávou upečeme doměkka.
  • 4
    Měkké závitky přendáme do jiného kastrolu, zbavíme je nití či párátek, šťávu dosolíme a přecedíme na závitky.
  • 5
    Nakonec vše krátce podusíme.
  • 6
    Příprava náplně: Slaninu nakrájíme na nudličky, částečně roztavíme a osmahneme na ni oloupanou, najemno nakrájenou cibuli.
  • 7
    Do základu přidáme kysané zelí, osolíme, okmínujeme, přisladíme a opepříme.
  • 8
    Směs krátce podusíme a necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.