Zahuštěná polévka s vejci

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
596 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
30 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
271 mg
Cukr
865 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli nakrájíme nadrobno, petrželovou nať na jemno nasekáme.
  • 2
    V silnostěnném hrnci zpěníme na másle cibuli, vmícháme mouku a usmažíme zlatavou jíšku. Do jíšky rozklepneme vejce, rozšleháme, když se vejce srazí, přišleháme drůbeží vývar, sůl, pepř a za stálého míchání na mírném plameni polévku vaříme alespoň 10 minut. Před podáváním zjemníme smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.