Zahuštěná polévka s vejci
30 min.

Ingredience
- 80gramůMáslo čerstvé
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 3kusyVejce slepičí
- 50mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžícePetržel - nať
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 1litrVývar drůbeží
- 0,5kusCibule
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
596 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
30 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
271 mg
Cukr
865 mg
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno, petrželovou nať na jemno nasekáme.
- 2V silnostěnném hrnci zpěníme na másle cibuli, vmícháme mouku a usmažíme zlatavou jíšku. Do jíšky rozklepneme vejce, rozšleháme, když se vejce srazí, přišleháme drůbeží vývar, sůl, pepř a za stálého míchání na mírném plameni polévku vaříme alespoň 10 minut. Před podáváním zjemníme smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.