Zahuštěná polévka z čerstvých rajčat
55 min.
Ingredience
- 500gramůRajčata
- 50gramůCibule
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1,5litryHovězí vývar základní
- 1lžičkaSůl
- 1kusBobkový list
- 2kusyPepř černý celý
- 40mililitrůOlej rostlinný
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 1,5lžíceCukr krupice
- 1lžíceCitronová šťáva
- 60gramůRýže loupaná
- 60gramůSýr Eidam cihla 30%
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
257 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
14 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
1 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Rajčata nakrájíme na čtvrtky, cibuli nadrobno, sýr nastrouháme.
- 2Na másle zpěníme cibuli, přidáme rajčata a za občasného míchání dusíme pod poklicí doměkka.
- 3V silnostěnném hrnci rozpustíme olej, vmícháme mouku a usmažíme světlou jíšku, do které po částech zašleháme hovězí vývar. Přidáme sůl, bobkový list, pepř a vaříme na mírném plameni alespoň 15 minut. Poté polévku přecedíme do čistého hrnce, propasírujeme udušená rajčata a zavaříme do polévky rýži. Před koncem varu ochutíme cukrem a citronovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.