Zahuštěná polévka z čerstvých rajčat

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
257 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
14 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
1 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata nakrájíme na čtvrtky, cibuli nadrobno, sýr nastrouháme.
  • 2
    Na másle zpěníme cibuli, přidáme rajčata a za občasného míchání dusíme pod poklicí doměkka.
  • 3
    V silnostěnném hrnci rozpustíme olej, vmícháme mouku a usmažíme světlou jíšku, do které po částech zašleháme hovězí vývar. Přidáme sůl, bobkový list, pepř a vaříme na mírném plameni alespoň 15 minut. Poté polévku přecedíme do čistého hrnce, propasírujeme udušená rajčata a zavaříme do polévky rýži. Před koncem varu ochutíme cukrem a citronovou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.