Zahuštěná smetanová polévka z červené řepy se zeleninou
50 min.
Ingredience
- 1kilogramČervená řepa
- 80gramůMrkev kořen
- 80gramůPetržel kořen
- 50gramůCeler bulvový
- 1,25litryHovězí vývar základní
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 150mililitrůZakysaná smetana
- 1lžičkaSůl
- 40gramůMáslo čerstvé
- Na jíšku
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
272 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
16 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
6 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Kořenovou zeleninu oloupeme a pokrájíme na kousky. Červenou řepu oloupeme a nahrubo nastrouháme.
- 2Kořenovou zeleninu vaříme ve vývaru doměkka. Řepu zakapeme octem, přidáme 100 ml vývaru ze zeleniny a na másle dusíme doměkka.
- 3Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, do které zašleháme scezený zeleninový vývar (zeleninu odložíme), a na mírném plameni vaříme zhruba 15 minut. Poté přimícháme zeleninu, uvařenou řepu, sůl a povaříme. Poté polévku rozmixujeme a necháme přejít varem.
- 4Před podáváním do polévky zašleháme smetanu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.