Zahuštěná špenátová polévka s vejci
48 min.
Ingredience
- 600gramůŠpenát listový čerstvý
- 1kusCibule
- 500litrůVoda pitná
- 250mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 1lžičkaSůl
- 1lžícePetržel - nať
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 40gramůMáslo čerstvé
- Na jíšku
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 40gramůMáslo čerstvé
- Na vejce
- 3kusyVejce slepičí
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
310 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
25 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Špenát očistíme, opláchneme a nasekáme na nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme na jemno. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostky.
- 2Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku.
- 3Na másle zpěníme cibuli, přidáme špenát, promícháme, osolíme, opepříme a zalijeme vodou. Vaříme na mírném plameni. Po 10 minutách do polévky zašleháme jíšku a za občasného míchání vaříme ještě 20 minut. Poté do polévky vmícháme smetanu, petrželovou nať a prohřejeme.
- 4Polévku podáváme s vejci.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.