Zahuštěná špenátová polévka s vejci

48 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
310 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
25 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Špenát očistíme, opláchneme a nasekáme na nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme na jemno. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostky.
  • 2
    Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku.
  • 3
    Na másle zpěníme cibuli, přidáme špenát, promícháme, osolíme, opepříme a zalijeme vodou. Vaříme na mírném plameni. Po 10 minutách do polévky zašleháme jíšku a za občasného míchání vaříme ještě 20 minut. Poté do polévky vmícháme smetanu, petrželovou nať a prohřejeme.
  • 4
    Polévku podáváme s vejci.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.