Zaječí guláš s houbami
110 min.
Ingredience
- 1000gramůZaječí maso
- 200gramůSlanina vepřová
- 250gramůHouby čerstvé
- 200gramůCibule
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 150mililitrůVíno červené
- 1200mililitrůVývar zeleninový
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 60gramůMáslo čerstvé
- 80gramůMrkev kořen
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý celý
- 3gramyTymián sušený
- 4gramyJalovec
- 2gramySaturejka
- 2gramyEstragon
- 600gramůTěstoviny vařené (průměr)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
799 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
37 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Zaječí maso bez kostí a bez blan nakrájíme na větší kousky, oloupanou cibuli nadrobno, slaninu bez kůže na kostičky, houby na plátky, očištěnou mrkev nastrouháme nahrubo. Kousky masa osolíme a obalíme v mouce.
- 2V hrnci rozškvaříme kostičky slaniny, přidáme kousky obaleného masa a prudce osmahneme. Přisypeme cibuli, mletou papriku, zpěníme, podlijeme vývarem, okořeníme celým pepřem, tymiánem, jalovcem, saturejkou, estragonem a dusíme nejméně hodinu. V pánvi na vedlejším hořáku na másle orestujeme plátky hub a přimícháme je do guláše. Vlijeme víno, přidáme mrkev, zjemníme smetanou, dodusíme.
- 3Guláš podáváme s vařenými těstovinami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.