Zaječí guláš s houbami

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
799 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
37 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zaječí maso bez kostí a bez blan nakrájíme na větší kousky, oloupanou cibuli nadrobno, slaninu bez kůže na kostičky, houby na plátky, očištěnou mrkev nastrouháme nahrubo. Kousky masa osolíme a obalíme v mouce.
  • 2
    V hrnci rozškvaříme kostičky slaniny, přidáme kousky obaleného masa a prudce osmahneme. Přisypeme cibuli, mletou papriku, zpěníme, podlijeme vývarem, okořeníme celým pepřem, tymiánem, jalovcem, saturejkou, estragonem a dusíme nejméně hodinu. V pánvi na vedlejším hořáku na másle orestujeme plátky hub a přimícháme je do guláše. Vlijeme víno, přidáme mrkev, zjemníme smetanou, dodusíme.
  • 3
    Guláš podáváme s vařenými těstovinami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.