Zaječí hřbet s hořčicovou omáčkou
20 min.
Ingredience
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej rostlinný
- 2lžíceHořčice kremžská
- 100mililitrůVíno červené
- 100mililitrůHovězí vývar základní
- 1lžičkaSolamyl
- 3lžíceZakysaná smetana
- 1lžíceVíno madeira
- 600gramůZaječí maso
- 0,5lžičkaTymián sušený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
273 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
11 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
92 mg
Cukr
399 mg
Postup přípravy
- 1Česnek oloupeme a prolisujeme, maso opepříme. V pánvi rozpálíme olej a máslo. Plátky masa krátce opečeme z obou stran. Přidáme sůl, hořčici, česnek, víno a vaříme 8-10 minut, při mírné teplotě.
- 2Maso vyjmeme z pánve a uchováme v teple. Škrob rozmícháme ve vývaru a přidáme k výpeku. Omáčku osolíme, opepříme, přidáme tymián, smetanu a madeiru. Povaříme asi 3 minuty a dochutíme.
- 3Hotové maso nakrájíme šikmo přes vlákno, upravíme na mísu nebo na talíře a přelijeme omáčkou. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.