Zaječí hřbet v perníkové omáčce
40 min.
Ingredience
- 5gramůSůl
- 200gramůZelenina kořenová
- 50gramůSlanina vepřová
- 10gramůMargarín
- 150mililitrůVývar zeleninový
- 10mililitrůOcet vinný červený
- 1kusBobkový list
- 150mililitrůVíno červené
- 20gramůPerník
- 20gramůKompot brusinkový
- 1kilogramZaječí maso
- 60gramůMáslo čerstvé
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
542 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
26 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
233 mg
Postup přípravy
- 1Filet uvolníme od kosti. Kosti nasekáme na několik kousků, osmažíme se zeleninou a špekem na margarínu. Přilijeme vývar a vaříme, dokud se objem tekutiny nezmenší na polovinu.
- 2Přidáme brusinkový kompot, červený vinný ocet, bobkový list a vaříme asi 5 minut. Fond propasírujeme, přidáme červené víno a opět vaříme, dokud se polovina tekutiny neodpaří. Vmícháme perník a máslo.
- 3Filet opepříme a opékáme 4-5 minut. Osolíme, opepříme, přidáme k omáčce a na mírném ohni vaříme asi 5 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.