Zaječí hřbet v perníkové omáčce

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
542 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
26 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
233 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Filet uvolníme od kosti. Kosti nasekáme na několik kousků, osmažíme se zeleninou a špekem na margarínu. Přilijeme vývar a vaříme, dokud se objem tekutiny nezmenší na polovinu.
  • 2
    Přidáme brusinkový kompot, červený vinný ocet, bobkový list a vaříme asi 5 minut. Fond propasírujeme, přidáme červené víno a opět vaříme, dokud se polovina tekutiny neodpaří. Vmícháme perník a máslo.
  • 3
    Filet opepříme a opékáme 4-5 minut. Osolíme, opepříme, přidáme k omáčce a na mírném ohni vaříme asi 5 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.