Zaječí paštika
130 min.
Ingredience
- 300gramůVepřová plec
- 100gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 50gramůMáslo čerstvé
- 150gramůJátra vepřová
- 1kusCibule
- 100gramůCeler bulvový
- 100gramůPetržel kořen
- 1kusBobkový list
- 200gramůSlanina vepřová
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůMrkev kořen
- 1kusŽemle tuková
- 400gramůZaječí maso
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
396 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
28 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
987 mg
Postup přípravy
- 1Všechno maso nakrájené na kousky dusíme v zakrytém v hrnci s pokrájenou kořenovou zeleninou a bobkovým listem, občas podlijeme vodou. Měkké maso vyjmeme a zbavíme kostí, nakrájíme na malé kousky. Na cibuli osmahneme kousky vepřových jater, přidáme pokrájenou slaninu, ještě chvilku smažíme a odstavíme. Dále přilijeme 1 dl vývaru z masa, přidáme housku nakrájenou na kostičky, všechny suroviny smícháme a rozmixujeme dohladka. Osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátového oříšku, vejce a promícháme. Hmotu přendáme do vymazané formy nebo pekáčku a 45 minut vaříme v páře zakryté pečícím papírem. Necháme vychladnout a vyklopíme. Podáváme s bílým pečivem a naloženými brusinkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.