Zaječí paštika s bůčkem
180 min.
Ingredience
- 1000gramůZaječí maso
- 600gramůVepřový bok
- 300gramůSlanina vepřová
- 60gramůCibule
- 60gramůCeler bulvový
- 50gramůPetržel kořen
- 80gramůMrkev kořen
- 5gramůPepř černý celý
- 4gramyNové koření celé
- 2gramyBobkový list
- 20gramůSůl
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 150mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 800gramůChléb konzumní
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
545 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
35 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
589 mg
Cukr
328 mg
Postup přípravy
- 1Zaječí předky, vepřový bůček s kostí nakrájíme na menší kusy, očištěnou mrkev, petržel a celer nakrájíme nahrubo, polovinu slaniny na plátky, druhou polovinu na malé kostičky, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
- 2Do pekáčku vložíme zaječí maso, vepřový bůček, cibuli, mrkev, celer, petržel, osolíme, okořeníme celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem, podlijeme troškou vody, vložíme do trouby a pečeme přibližně hodinu doměkka. Kostičky slaniny nasypeme na suchou rozpálenou pánev a ve vlastním tuku krátce orestujeme. Upečené maso obereme od kostí, z pekáčku vyndáme koření, maso se zeleninou a výpekem umeleme na masovém strojku.
- 3Do mleté směsi přimícháme kostičky slaniny, žloutky, smetanu, citronovou šťávu a vypracujeme paštikové těsto. Formu na paštiky vysteleme plátky slaniny, naplníme paštikovým těstem, zakryjeme alobalem. Formu vložíme do většího hrnce s trochou vody, hrnec zakryjeme poklicí a vaříme ve vodní lázni hodinu a půl.
- 4Paštiku necháme vychladnout, vyklopíme, nakrájíme na plátky a podáváme s chlebem nebo pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.