Zaječí plátky po provensálsku
80 min.
Ingredience
- 30gramůSlanina vepřová
- 3lžíceOlej rostlinný
- 200mililitrůVíno červené
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 600gramůZaječí maso
- 1stroužekČesnek
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 0,5šálekVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
304 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
12 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
46 mg
Cukr
323 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté zadní zaječí maso nakrájíme na plátky, po okrajích je nařízneme a mírně naklepeme. Maso protkneme částí slaniny nakrájené na klínky, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji a na slanině nakrájené na kostičky. Podlijeme trochou vody a zvolna dusíme pod pokličkou doměkka.
- 2Před koncem dušení přilijeme víno, přidáme rajčatový protlak a prolisovaný česnek.
- 3Podáváme s bramborovými kroketami nebo s hranolky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.