Zaječí plátky po provensálsku

80 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
304 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
12 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
46 mg
Cukr
323 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a omyté zadní zaječí maso nakrájíme na plátky, po okrajích je nařízneme a mírně naklepeme. Maso protkneme částí slaniny nakrájené na klínky, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji a na slanině nakrájené na kostičky. Podlijeme trochou vody a zvolna dusíme pod pokličkou doměkka.
  • 2
    Před koncem dušení přilijeme víno, přidáme rajčatový protlak a prolisovaný česnek.
  • 3
    Podáváme s bramborovými kroketami nebo s hranolky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.