Zaječí plátky se slaninou
50 min.
Ingredience
- 900gramůZaječí maso
- 200mililitrůVíno červené
- 5gramůČesnek sušený
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 2gramyNové koření mleté
- 3gramyJalovec
- 200gramůAnglická slanina
- 1gramŠalvěj sušená
- 600gramůBrambory pečené
- 50gramůOlej slunečnicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
621 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
26 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Zaječí maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, posypeme drceným jalovcem, mletým novým kořením, sušeným česnekem, šalvějí, anglickou slaninu nakrájíme na tenké proužky.
- 2V pánvi rozehřejeme olej a slaninu na něm osmahneme do křupava. Slaninu vyndáme, na olej položíme kořeněné plátky masa a zvolna z obou stran osmažíme. Podlijeme červeným vínem a podusíme.
- 3Plátky masa upravíme na talíře, doplníme pečeným bramborem a ozdobíme křupavou slaninou. Porce polijeme troškou výpeku z pánve.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.