Zaječí terina s hřiby
95 min.
Ingredience
- mleté maso
- 50gramůLišky čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 300gramůZaječí maso
- 200gramůVepřová plec
- 75gramůSádlo syrové
- 1lžícePetržel - nať
- 1decilitrVíno madeira
- 100gramůHříbky čerstvé
- 0,5lžíceSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaPaštikové koření
- obloha
- 1kusSalát kadeřavý
- 200gramůRybíz červený
- 200gramůAnglická slanina
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
717 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
55 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Omyté zaječí a vepřové maso pokrájíme na kousky a dáme do mísy. Vepřové maso pomeleme a spojíme se zaječím masem. Přidáme čisté syrové sádlo pokrájené na malé kousky. Očištěné a omyté čerstvé hřiby a lišky pokrájíme nadrobno a přidáme je k masu. Doložíme sůl, pepř, červené víno Madeiru, vejce, paštikové koření a omytou, drobně pokrájenou petrželku. Směs dobře promícháme.
- 2Formu na terinu vyložíme plátky anglické slaniny tak, aby konce z každé strany přečnívaly přes okraj nádoby. Pak formu naplníme mletou směsí. Paštiku zakryjeme plátky anglické slaniny, zakryjeme víkem a formu vložíme do pekáče s vařící vodou a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 175°C téměř 80 minut.
- 3Paštiku necháme vychladnout, pak ji dáme na 10 hodin do chladničky. Druhý den ji vyklopíme, nakrájíme a podáváme obložený kadeřavým salátem a červeným rybízem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.