Zajíc na červeném víně, dušený
80 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 750mililitrůVíno červené
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 3kusyPaprika zelená
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1kilogramZaječí maso
- 2kusyHřebíček
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
659 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
27 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Odblaníme a nasolíme zajíce.
- 2Rozehřejeme máslo ve velké pánvi a nakrájenou cibuli osmahneme.
- 3Přidáme nakrájenou papriku, pepř, hřebíček, vložíme zajíce a zalijeme vínem. Dusíme pod pokličkou a během dušení podléváme vodou.
- 4Měkkého zajíce vyndáme a necháme odpařit tekutinu.
- 5Do základu přidáme mouku, osmahneme, zalijeme vodou a povaříme.
- 6Před podáváním naporcujeme a přelijeme šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.