Zajíc na slanině a česneku
115 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 4špetkyPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 4stroužkyČesnek
- 80gramůMáslo čerstvé
- 80gramůSlanina vepřová
- 1kusZaječí maso
- 4špetkyZázvor mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
29 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
672 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Odleželého zajíce odblaníme, omyjeme a protkneme slaninou.
- 2Utřeme si česnek se solí, zajíce tím potřeme a lehce posypeme asi 4 špetkami zázvoru nebo pepřem.
- 3Opečeme jej po všech stranách na másle.
- 4Nakrájíme na plátky cibuli a lehce ji osmahneme vedle masa, pak podlijeme a dáme péct do vyhřáté trouby.
- 5Pečeme pozvolna a během pečení maso občas přeléváme vypečenou šťávou. Dle potřeby dolijeme horkou vodou.
- 6Zajíce podáváme s bramborovým knedlíkem nebo dušenou rýží a s ovocným kompotem z jablek a brusinek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.