Zajíc na slanině a česneku

115 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
29 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
672 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Odleželého zajíce odblaníme, omyjeme a protkneme slaninou.
  • 2
    Utřeme si česnek se solí, zajíce tím potřeme a lehce posypeme asi 4 špetkami zázvoru nebo pepřem.
  • 3
    Opečeme jej po všech stranách na másle.
  • 4
    Nakrájíme na plátky cibuli a lehce ji osmahneme vedle masa, pak podlijeme a dáme péct do vyhřáté trouby.
  • 5
    Pečeme pozvolna a během pečení maso občas přeléváme vypečenou šťávou. Dle potřeby dolijeme horkou vodou.
  • 6
    Zajíce podáváme s bramborovým knedlíkem nebo dušenou rýží a s ovocným kompotem z jablek a brusinek.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.