Zajic na zelenině
65 min.
Ingredience
- 4kusyMrkev kořen
- 0,2gramCeler řapíkatý
- 1kusPaprika zelená
- 4kusyCibule
- 0,2gramMáslo čerstvé
- 0,5gramVývar z hovězích kostí
- 1kusCitrony
- 2lžičkyCukr krupice
- 0,5litrVíno červené
- 3stroužkyČesnek
- 3lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 0,1kilogramSlanina vepřová
- 1kusPaprika žlutá
- 3lžičkyPaprika mletá sladká
- 2kilogramyZaječí maso
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
620 kcal
Bílkoviny
77 g
Tuky
16 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Celého zajíce umyjeme, očistíme, prošpikujeme slaninou a na čtvrtky nakrájeným česnekem. V hrnci zpěníme máslo a veškerou kořeněnou zeleninu osmahneme.
- 2Přidáme zajíce, kterého z obou stran zprudka orestujeme. Osolíme, opepříme, dáme nastrouhanou citrónovu kůru, cukr, na kolečka nakrájené papriky, zaprášíme červenou paprikou, zalijeme vývarem. Pod pokličkou necháme dusit 50 minut. Když máme maso měkké, zalijeme ho vínem a dochutíme citrónovou šťávou.
- 3Dřív, než se začne maso vařit, stáhneme ho z plotny. Hotového zajíce porcujeme na talíř a poléváme šťávou ze zeleniny.
- 4
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.