Zajíc na zelenině
90 min.
Ingredience
- 1200gramůZaječí maso
- 150gramůCibule
- 50gramůMrkev kořen
- 50gramůCeler bulvový
- 50gramůKedlubna
- 50gramůPetržel kořen
- 25gramůMouka polohrubá
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 2gramyBobkový list
- 60gramůMáslo čerstvé
- 600gramůKnedlík kynutý
- 300mililitrůHovězí vývar základní
- 500mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 80gramůSlanina vepřová
- 20mililitrůCitronová šťáva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
791 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
35 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Zaječí zadní část se stehny omyjeme, slaninu nakrájíme na menší hranolky a zajíce prošpikujeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, očištěnou mrkev, petržel, kedlubnu a celer nakrájíme na kostičky.
- 2V pekáči rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, orestujeme, přidáme zeleninu a podusíme. Přiložíme zajíce, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list, podlijeme vývarem a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme při střední teplotě asi 50 minut.
- 3Měkké maso vyjmeme, naporcujeme a šťávu v pekáčku zalijeme smetanou s rozmíchanou moukou. Povaříme, podle potřeby dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
- 4Jako příloha jsou vhodné houskové knedlíky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.