Zajíc na zelenině

90 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
791 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
35 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zaječí zadní část se stehny omyjeme, slaninu nakrájíme na menší hranolky a zajíce prošpikujeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, očištěnou mrkev, petržel, kedlubnu a celer nakrájíme na kostičky.
  • 2
    V pekáči rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, orestujeme, přidáme zeleninu a podusíme. Přiložíme zajíce, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list, podlijeme vývarem a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme při střední teplotě asi 50 minut.
  • 3
    Měkké maso vyjmeme, naporcujeme a šťávu v pekáčku zalijeme smetanou s rozmíchanou moukou. Povaříme, podle potřeby dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
  • 4
    Jako příloha jsou vhodné houskové knedlíky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.