Zajíc pečený s cibulí v pivu
105 min.
Ingredience
- 2,5kilogramyZaječí maso
- 1lžičkaSůl
- 4kusyCibule
- 5stroužkůČesnek
- 5kusůBobkový list
- 5kusůNové koření celé
- 5kusůPepř černý celý
- 500mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 80gramůSlanina vepřová
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
600 kcal
Bílkoviny
94 g
Tuky
16 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěného a odblaněného zajíce osolíme a naporcujeme. Cibuli nakrájíme na kolečka, česnek rozdrtíme, slaninu nakrájíme na kostičky.
- 2Na vyškvařenou slaninu přidáme polovinu nakrájené cibule, porce zajíce a osmažíme ze všech stran. Poté přidáme česnek, koření, podlijeme polovinou piva a zhruba hodinu pečeme pod poklicí v předehřáté troubě.
- 3Upečeného zajíce přeložíme na mísu a držíme na teple. Šťávu vydusíme, vmícháme mouku, zarestujeme, přimícháme zbylou cibuli, zalijeme pivem a zhruba čtvrt hodiny povaříme. Do hotové omáčky vložíme porce zajíce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.